Over Ons

Het Amsterdams Jeugd Theater Collectief

Wij zijn acht jeugdtheatergroepen die samen Het Amsterdams Jeugd Theater Collectief vormen. Samen maken we theater voor alle kinderen in Amsterdam toegankelijk. Onze voorstellingen zijn vaak interactief waardoor kinderen kunnen meedoen. Hoe leuk is dat!

Naast het plezier dat kinderen beleven aan onze voorstellingen zijn deze ook nog eens leerzaam. Zo kan het bij een peutervoorstelling over kleuren of tellen gaan en bij een stuk voor kleuters over koken en dieren. En de oudere kinderen leren via theater en spel hoe je met elkaar omgaat of hoe je je angsten kunt overwinnen. Maar in alles wat we doen, willen we vooral de fantasie van alle kinderen prikkelen.

filmfragmentje: AJTC op de uitmarkt

Stichting AJTC Kijkduinstraat 33 -3   1055 XR Amsterdam E-mail: info@ajtc.nl

We stellen ons graag aan je voor

Theater Kees en Koos maken de meest grappige en spannende voorstellingen voor kinderen. Kinderen kunnen altijd leuk meedoen. Voor de kleintjes zijn de voorstellingen grappig en fantasierijk. Voor de oudere kinderen vooral spannend en lekker griezelig. Altijd met klinkende liedjes en gekke, vieze en enge spulletjes.

Meer informatie: www.keesenkoos.nl
Volg Kees en Koos: www.facebook.com/keesenkoos
Woedy Woet is één van de meest bijzondere goochelaars die we in Nederland kennen. Hij heeft een tal van voorstellingen op zijn naam staan en reisde hiermee zelfs de hele wereld over. En dat onder andere met het prestigieuze Cirque du Soleil. Met zijn voorstellingen werd hij meermaals Nederlands kampioen en sleepte hij verschillende internationale onderscheidingen in de wacht. Verder traint hij theatermakers op het gebied van visuele illusies.
Meer informatie: www.woedywoet.nl
Volg Woedy Woet: www.facebook.com/woedywoet


De Mammies staan bekend om hun unieke voorstellingen waarin oma en haar kleinkind Liesje de show stelen. Uiteraard doen ze dat niet alleen, maar altijd samen met de kinderen. Leuk meedoen en avonturen beleven staan bij De Mammies voorop. Of je nu 2 jaar bent of 8 jaar een voorstelling met oma en Liesje is altijd een avontuurlijk feestje!

Meer informatie: www.demammies.nl
Volg De Mammies: /www.facebook.com/theatergroep.demammies

iwan kuiltie

Iwan Dam is de beste chef van het theater. Hij zet zo een sterrenvoorstelling in elkaar. Iwan zijn voorstellingen zijn namelijk indrukwekkend, omdat hij vaak koken combineert met theater. De smaak, het beeld en de geur van groenten en kruiden ondersteunen het verhaal. Ook maakt hij improvisatievoorstellingen waar kinderen mogen meedoen en is gespecialiseerd in zang workshops voor kinderen.

Meer informatie: www.iwandam.nl
Volg Iwan Dam: www.facebook.com/iwankookt/

ingeborg breed

Poppentheater Ingeborgpop zorgt voor een totale belevenis voor kind én ouder! De zelfgemaakte decors zitten altijd vol kleine verrassingen. Ingeborg speelt op een cartoonachtige wijze en gebruikt wisselende speltechnieken. Ze biedt belevingsvoorstellingen en brede schoolactiviteiten voor kinderen vanaf 2 jaar.

Voor meer informatie: www.ingeborgpop.nl
Volg Ingeborgpop: www.facebook.com/PuppentheaterIngeborgpop


Scratch Marionetten maakt vrolijke, sprookjesachtige voorstellingen voor jong én oud! Met de voorstellingen van poppenspeelster Janet Cratchley beleven de poppen onverwachte avonturen. Avonturen die je aandacht grijpen en vasthouden.

Meer informatie: www.scratchmarionetten.nl
Volg Scratchmarionetten: www.facebook.com/scratch.marionettenServetje erbij wordt gevormd door twee gedreven theatermakers Leon Visser en Kelly Bruynseels. Hoop. Liefde. Superhelden en Superschurken. Een mix van alles met daar bovenop nog wat fantasie.
Laat je dromen tot leven komen en ontsnap even aan de werkelijkheid met de voorstellingen van Servetje erbij!

Meer informatie: www.servetjeerbij.nl
Volg Servetje erbij: //www.facebook.com/Servetje-Erbij-109425977299480

Wijland maakt educatieve en maatschappelijke voorstellingen voor kinderen vanaf vier jaar. In de wereld van Wijland is alles groots en hilarisch! Wijland biedt naast theater op maat ook workshops voor bedrijven en particulieren

Meer informatie: www.wijland.nu